02 250 00 49 Z veseljem svetujemo in pomagamo:
PON - ČET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 16.30
PET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 15.00

Politika zaščite osebnih podatkov

UVOD

ANIMATA d.o.o. v skladu z dobro poslovno prakso in veljavno Uredbo EU 2016/679 z dne 27. aprila 2016 posveča posebno pozornost zaščiti osebnih podatkov svojih strank.

Cilj politike zaščite osebnih podatkov je nuditi vsem stranem vse potrebne informacije o načinu obdelave in zaščiti osebnih podatkov ter informirati stranke o pravicah zvezi z obdelavo osebnih podatkov.

UPORABA OSEBNIH PODATKOV - PODROČJE UPORABE

Politika velja za vse osebne podatke strank, ki jih ANIMATA d.o.o. zbira in obdeluje in podatke, ki jih zbirajo in obdelujejo partnerji podjetja ANIMATA d.o.o. v imenu in za potrebe poslovanja ANIMATA d.o.o.. (npr. rezervacijski sistemi v oblaku).

Stranka se šteje za osebo, ki je podjetje ANIMATA d.o.o. prosila za storitev ali ponudbo.

Osebni podatki so vsi podatki, ki se nanašajo na posameznika, katerega identiteta je bila identificirana ali jo je mogoče identificirati.

Obdelava podatkov pomeni vsak postopek ali niz postopkov, ki se izvajajo na osebnih podatkih ali na zbirkah osebnih podatkov.

NAČELA OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

Zakonita, poštena in pregledna obdelava

Podatki se obdelujejo v skladu z Uredbo EU 2016/679 in v skladu z najboljšo poslovno prakso.

Obdelava v skladu z namenom zbiranja podatkov

Podatke zbiramo samo v skladu z namenom zbiranja teh podatkov.

Omejitve količine podatkov

Zbiramo in obdelamo samo tiste podatke, ki so potrebni za doseganje namena obdelave.

Natančnost podatkov

Posebno pozornost posvečamo točnosti zbranih podatkov. Uporabnik ima kadarkoli pravico, da podatke pregleda ali popravi.

Omejitev trajanja obdelave in shranjevanja podatkov

Podatki se obdelujejo in shranjujejo toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, za katerega so bili podatki zbrani ali kot zahtevajo veljavni predpisi.

Varnost osebnih podatkov

Največjo pozornost namenjamo varnosti osebnih podatkov. Osebni podatki, pridobljeni od stranke na podlagi njegovega izrecnega soglasja, so shranjeni v elektronski ali fizični zbirki osebnih podatkov (odvisno od oblike pridobljenih osebnih podatkov). Zbirke so ustrezno tehnično zavarovane in dostopne le pooblaščenim zastopnikom ANIMATA d.o.o.

PRAVICE STRANK

V skladu z Uredbo EU 2016/679 o varovanju podatkov ima naročnik naslednje pravice:

Pravico dostopa do podatkov

Stranka ima pravico pridobiti informacijo o tem, ali njene osebne podatke obdelujemo in kako jih obdelujemo: informacije o namenu obdelave, kategoriji obdelave osebnih podatkov, o prejemnikih podatkov, ki obdelujejo podatke, o časovnem obdobju hranjenja podatkov, o zahtevku za popravek, izbris ali omejitev osebnih podatkov, o pravici, kako vložiti pritožbo na nadzorni organ, o zaščitnih ukrepih, če se podatki posredujejo v tretjo državo ...

Pravica do popravka in izbrisa osebnih podatkov

Stranka ima pravico do popravka netočnih podatkov.

Stranka ima pravico do izbrisa podatkov, razen če so podatki nujni za potrebe izvršitve namena, za katerega so bili zbrani. Podatke je potrebno hraniti v skladu Uredbo EU 2016/679.

ANIMATA d.o.o. je dožna obvestiti stranko o spremembi ali izbrisu podatkov na zahtevo stranke.

Pravica do omejitve obdelave

Stranka ima pravico do zahteve za omejitev obdelave podatkov pod pogoji, ki so definirani v Uredbi EU 2016/679.

ANIMATA d.o.o. je dolžna obvestiti stranko o omejitvi obdelave podatkov na zahtevo stranke.

Pravica do ugovora

Naročnik ima vedno pravico ugovarjati na obdelavo osebnih podatkov.

Naročnik ima vedno pravico do pritožbe na neposredno trženje, v tem primeru pa se podatki ne bodo več uporabljali v ta namen.

NAČINI ZBIRANJA OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke strank zbiramo na naslednje načine:

Zbiranje podatkov v poslovalnici, preko telefona ali elektronske pošte

V fazi povpraševanja ali rezervacije prosimo stranke za podatke, ki so potrebni za pripravo ponudbe ali izvedbo rezervacije.

Stranka lahko svoje podatke posreduje osebno ali pa lahko to zanj stori tretja oseba. Podatke lahko stranka sporoči preko telefona ali e-naslova.

Zbiranje podatkov preko spleta

Na naši spletni strani zadnja-mesta.si v fazi povpraševanja ali za namen rezervacije zbiramo osebne podatke, ki so nujni za rezervacijo ali izdelavo ponudbe. Stranka podatke dostavi preko vnaprej pripravljenih obrazcev na naši spletni strani.

Privolitev stranke

Privolitev stranke pomeni vsako prostovoljno in nedvoumno dejanje, s katerim daje jasno potrditev/privolite za obdelavo osebnih podatkov, ki se na njo nanašajo.

Brez privolitve stranke nikoli ne bomo uporabili osebnih podatkov za namen, za katerega je potrebna privolitev stranke.

VRSTE OSEBNIH PODATKOV, KI JIH ZBIRAMO

Zbiramo samo osebne podake, ki so nujni za namen zbiranja podatkov in v skladu z Uredbo EU 2016/679.

Osebni podatki, ki jih zbiramo so: ime in priimek, spol, datum rojstva, naslov, telefonska številka in elektronski naslov. Tam kjer je to potrebno (vize, letalske karte, karte za križarjenje, prehod meje, imigracijska politika posamezne države...), zbiramo tudi številke osebnih dokumentov, podatke o državljanstvu, kraj rojstva ... Zbiramo tudi podatke o kreditnih karticah, če se stranka odloči za plačilo na daljavo.


NAMEN ZBIRANJA OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke zbiramo za sledeče namene:

  • Zaradi izvršitve pogodbe ali priprave na izvršitev pogodbe
  • Osebne podatke zbiramo, da lahko za stranko izvedemo storitev ali pripravimo ponudbo.
  • Zaradi obveščanja strank o storitvah ali ugodni ponudbi (npr. mailing s predhodno privolitvijo).


Za namen izpolnitve zakonskih obvezosti

Na osnovi pisnega zahtevka in veljavnih predpisov ali zakonadaje, smo primorani dostaviti ali omogočiti dostop do osebnih podatkov sledečim subjektom: npr. policiji, pristojnemu sodišču …

POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV TRETJIM OSEBAM

Podatke strank posredujemo tretjim osebm v sledečeih primerih:

Za namen izvršitve pogodbe ali za pripravo izvršitve pogodbe s stranko.

Osebne podatke tretji osebi posredujemo takrat, ko je nujno potrebno, da stranki zagotovimo dogovorjeno storitev ali zahtevane informacije. To, npr., pomeni, da če je potrebo, osebne podatke posredujemo hotelu, prevozniku ipd., izključno za namen izvršitve storitve ali izdelavo ponudbe.

Ko je stranka dala privolitev

Osebne podatke posredujemo tretji osebi za namen, za katerega je dala stranka privolitev.

Takrat, ko za izvršitev storitve angažiramo podizvjalace

Če za izvršitev storitve angažiramo podizvajalca kot izvršitelja storitve, osebne podatke posredujemo podizvajalcu.

ZAŠČITA OSEBNIH PODATKOV

Za namen zaščite osebnih podatkov naših strank uporabljamo najboljše poslovne prakse na področju turizma in informacijsko-komunikacaijske tehnologije. Naš inerene procese redno prilagajamo razmeram, da bi lahko dosegli čimbolj optimalen nivo zaščite osebnih podatjkov. Posledično porabljamo različne organizacijske ukrepe in tehnična orodja za zašćito osebnih podatkov za nepooblaščen dostop, izgubo, krajo ali drugo zlorabo osebnih podatkov.

KONTAKT

Stranka lahko na osnovi Uredbe EU 2016/679 zahteva uveljavitev svojih pravic na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Če stranka sumi na zlorabo osebnih podatkov, lahko pošlje prijavo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Stranka lahko prijavo posreduje tudi na urad Infornacijskega pooblaščenca.


SPREMEMBE, DOPOLNILA IN PREHODNE DOLOČBE

Politika zaščite osebnih podatkov stopi v veljavo in se začne izvajati na dan objave in je dostopna na naši spletni strani zadnja-mesta.si V pirmeru sprememb in o dopolnitvah bodo stranke pravočano obveščene na naši spletni strani.

Pravico do brisanja ali omejitve obdelave osebnih podatkov ima stranka najkasneje od začetka veljave Uredbe EU EU 2016/679, t.j. od 25.05.2018 naprej.

V Mariboru, 25.5.2018

ANIMATA d.o.o./PE Zadnja Mesta

SSL
varna povezava
Varno plačilo
16 let izkušenj z organizacijo in prodajo celovitih turističnih storitev.
Vredni zaupanja

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se