02 250 00 49 Z veseljem svetujemo in pomagamo:
PON - ČET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 16.30
PET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 15.00

Morda se vam zdi naslov našega novega blog prispevka nenavaden. A drži kot pribito. Zadnjem času se soočamo z vse več pripombami potnikov, ki imajo slabe izkušnje z nakupom letalskih kart preko tujih spletnih portalov. Eni naletijo le na manjše težave, kar pomeni le nekaj slabe volje, drugi na bolj resne, ki imajo lahko visoko ceno. Dobesedno.

Nakup letalskih kart v času pandemije COVID-19

V času globalne pandemije so potovanja mogoča, hkrati se vse več držav odpira, zato izbira destinacij postaja vse bolj pestra. Če imate vseeno rahle pomisleke, naj vas potolažimo, da potovanja v tem času niso noben bav bav, sploh pa so precej olajšana potnikom, ki so polno cepljeni. Bolj kot ne bo potreben kakšen obrazec več in že boste brezskrbno poleteli proti sanjski destinaciji. A vseeno vam svetujemo, da ste v teh še zmeraj konfuznih časih pri izbiri ponudbnika letalskih kart izjemno previdni. Sprememb časovnic letov in voznih redov je precej več kot v predkovidnem času, zato je nakup kart preko globalnih tujih spletnih agencij lahko precej tvegan, saj boste lahko za reševanje težav potrošili ogromno časa in energije, rešitev pa bo daleč od tega, kar ste pričakovali. Na kratko: v tem primeru lahko naletite na popolno neodzivnost ali nefleksibilnost agencije, kjer ste kupili letalske karte. V agenciji Zadnja mesta, ki se ponaša IATA licenco, imamo neposreden dostop do partnerjev v letalskem prometu, zato bomo morebiten zaplet hitro in učinkovito rešili v vaš prid. V primeru odpovedi/sprememb vam zagotavljamo tudi hitro vračilo denarja.    

V turistični agenciji Zadnja mesta komunicirate z ljudmi

In to je bistveno. Zmeraj smo dosegljivi preko telefona ali e-naslova. Pri nas se ne oglašajo avtomatski odzivniki in tajnice 'roboti' in s tem mučno čakanje na povratno informacijo, ki velikokrat nikoli ne pride.  Dokler tečejo stvari po planu, morda to niti ni tako pomembno, a ko se zapletejo, je še kako. Za letalski promet velja, da je poln zapletov. Od odpovedi letov, do zamud, izgubljene prtljage, sprememb urnikov letov ipd. Zmeraj smo tudi na voljo za informacije o vizumih ipd. 

Izpostavljamo primer, ko je letalski prevoznik je spremenil čas letov. Letalske družbe v ZDA pogosto spreminjajo urnike notranjih letov. Če ste recimo kupili vozovnico iz Ljubljane do Las Vegasa s prestopanjem v Atlanti, se lahko zelo hitro zgodi, da bo notranji prevoznik v ZDA spremenil urnik letov, čas v tranzitu pa ne bo več zadoščal za pravočasen prestop. Kaj se zgodi? Tuji ponudnik, ki vam je prodal letalsko vozovnico preko spleta, vas o tem morda ne bo obvestil. Tako se vam lahko kaj hitro zgodi, da boste za nekaj dolgih ur obtičali v tranzitu, kar podaljša trajanje potovanja in seboj prinese različne posredne posledice, tudi finančne. V turistični agenciji Zadnja Mesta takšne spremembe spremljamo, o tem potnike obveščamo in če je le možno, spremenimo letalsko vozovnico brez dodatnih stroškov. 

Je nakup preko tujih spletnih portalov cenejši?

Lahko da je, lahko da ni. A le za nekaj evrov. In kaj je nekaj evrov v primerjavi s tem, da lahko na agenciji Zadnja mesta vozovnico zavarujete za tveganje odpovedi? Na spletu to večinoma ni mogoče, če pa je, pa so kupci v primeru odpovedi nemalokrat zavedeni in razočarani, saj ponudnik NE želi povrniti celotnega vplačanega zneska ali pa je ob uveljavljanju zahtevka neodziven. Imejte v mislih to, da boste v primeru zapletov težko stopili v neposredni stik s človekom - v tem svetu vladajo telefonski odzivniki, dragi/plačljivi telefonski pogovori in e-poštni predali. Tukaj so še dodatni pribitki, ki jih ponudnik obračuna šele ob koncu nakupnega procesa. Začetna cena je mamljiva, da, manj pa pribitki na plačila s kreditnimi karticami, strošek storitve in (pre)visoke tarife za različna zavarovanja, ki so nemalokrat maček v žaklju

Varni načini plačila za vsak žep!

Denarne transakcije v naši agenciji Zadnja mesta tečejo na varen in eleganten način. Omogočamo plačilo preko UPN naloga ali spletno plačilo preko varne povezave. Na spletu je nemalo zlorab kreditnih kartic.  

Skoraj zastonj dobrih letalskih vozovnic ni!

V zadnjem času so splet preplavile ponudbe skoraj zastonj letalskih vozovnic. Ne nasedajte tem ponudbam impluzivno, saj tem ponudnikom ni v interesu vaše končno zadovoljstvo in varnost nakupa, v primeru težav pa se lahko obrišete pod nosom, da vam bo ta informator poceni ponudb pomagal pri morebitnih težavah. Npr., če si želite leteti z bližnjih letališč (in se tja tudi vrniti) s kratkimi tranzitnimi časi, boste na koncu ugotovili, da je takšnih res poceni opcij zelo malo. Izjema je le 'error fare', ki pa tudi velja za zelo tvegan nakup.  Letalskih vozovnic ne kupujte impulzivno, ker so poceni, ampak zmeraj dobro načrtujte vaše potovanje. Preverite cene namestitev in prevozov na destinaciji v obdobju časa vašega potovanja. Ste pomislili, da se bo lahko točno v tistem času, ko boste na destinaciji, odvijal velik kongres? Tak dogodek lahko vpliva na petkratno podražitev hotelskih namestitev. Preverite, kaj cenovno pomeni prevoz na oddaljeno letališče, tudi npr. do Londona, in upoštevajte dodatne stroške prehrane in pijače. In stroške transferjev z enega letališča na drugega.  Nikoli ne kupujte nepovezanih letov, kot je let z 'nizkocenovnikom' do odhodnega letališča ali pa si v tem primeru zagotovite dovolj časovne rezerve. V primeru zamude ali odpovedi 'nizkocenovnika', vam ne bo nihče povrnil stroškov, ker niste ujeli glavnega leta v Las Vegas. Impulzivni nakupi letalskih kart potovanje nemalokrat podražijo in ne pocenijo. Zato kupite raje dobro premišljeno letalsko vozovnico po solidni ceni z bližnjega letališča. 

In za konec. Zmeraj, ampak res zmeraj se bomo potrudili najti najbolj cenovno ugodno letalsko vozovnico. To je naše vodilo!  In ne pozabite! Potovanje je najboljša investicija vase

SSL
varna povezava
Varno plačilo
16 let izkušenj z organizacijo in prodajo celovitih turističnih storitev.
Vredni zaupanja

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se