02 250 00 49 Z veseljem svetujemo in pomagamo:
PON - ČET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 16.30
PET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 15.00

Potrebuješ počitnice ta trenutek? In poceni letalsko karto? Vzemi si nekaj časa in preglej vse možne ponudbe turističnih agencij in iskalnikov letalskih kart in zagotovo boš našel kakšen ne predrag let. Če pa boš iskanju posvetil/a nekaj časa in truda, pa lahko pri naslednjem letu prihraniš na desetine ali celo stotine evrov.

1. Kupuj zgodaj

Pozen nakup vozovnic, še posebej v polni sezoni, je lahko pregrešno drago. Letalske vozovnice se praviloma podražijo zadnja dva tedna pred poletom. Če planiraš potovanje, se poskušaj temu obdobju izogniti. Če potuješ kam daleč in imaš zagotovljen dopust, poskusi karto rezervirati 3 do 6 mesecev vnaprej in prihraniš lahko ogromno denarja.

2. Kupuj pozno

Ta nasvet je popolnoma v nasprotju s prejšnjim, a ima svoje prednosti. Številne letalske družbe, ki jim do datuma leta ne uspe napolniti letala, ponudijo zadnja mesta, ki so še prosta po posebej ugodnih, last minute cenah. Če si fleksibilen/a z datumi in zdržiš pritisk čakanja na zadnjo minuto, poskusi rezervirati v zadnji minuti, saj se lahko še kako splača.

3. Preglej čim več ponudb

Če je ponudba še tako dobra, je ne plačaj takoj, ampak preglej še druge ponudbe na različnih spletnih straneh. S tem boš ugotovil/a, katere družbe letijo na željeni destinaciji, kako so leti sestavljeni (trajanje, morebitni prestopi, čakanja) in kakšne omejitve veljajo. S temi informacijami nato preverite še ceno pri letalskih prevoznikih samih, saj številni obljubljajo, da so leti, ki jih rezerviraš direktno pri njih, najcenejši. Preveri tudi, če je tvoja destinacija pri katerem prevozniku v akciji.

4. Kdaj je pravi čas za nakup?

Najtežje se je odločiti, kdaj bomo nehali spremljati ponudbe in se odločili za tisto ki nam je najbolj všeč. Priporočamo, da se posvetuješ z vašim potovalnim agentom, ki ti bo svetoval, kakšne so navadno sprejemljive cene za določeno destinacijo. Tako se lahko odločiš, koliko denarja si pripravljen/a porabiti za letalsko vozovnico in rezerviraš najcenejšo izmed možnih opcij, ki je za tvojo denarnico še sprejemljiva.

5. Bodi fleksibilen/a

Če se blizu tvojega doma nahaja več letališč, preveri cene letov iz vseh, do katerih si se še pripravljen/a zapeljati. Tudi spletni iskalniki vas bodo po navadi vprašali, če ste pripravljeni leteti tudi do drugih bližnjih letališč. Poskusi tudi z različnimi datumi. Če let prestaviš za nekaj dni, morda tudi mesec, lahko prihraniš ogromno denarja. Najcenejši leti so sicer navadno ob torkih, sredah in sobotah. Zapomni si tudi, da  ima vsaka destinacija obdobje “polne sezone” in “izven sezone”. Ugani, kdaj so vozovnice cenejše?

SSL
varna povezava
Varno plačilo
16 let izkušenj z organizacijo in prodajo celovitih turističnih storitev.
Vredni zaupanja

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se