02 250 00 49 Z veseljem svetujemo in pomagamo:
PON - ČET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 16.30
PET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 15.00

Rajski Zanzibar (Tanzanija) je polavtonomno otočje v Indijskem oceanu. Sestavljajo ga glavni otok Zanzibar, Unjunga, Pemba in nekaj manjših otočkov. Otočje privablja turiste s celega sveta predvsem zaradi tropske klime, rajskih belih plaž, toplega morja in neverjetne ter edinstvene barve morja. A to ni vse. Zanzibar kljub svoji majhnosti in stereotipnemu mnenju, da je dober le za počitnice na plaži, nudi neverjetno raznolikost. Od bogate, tudi žalostne zgodovine povezane s trgovanjem s sužnji, do svoje barvitosti, ki jo predvsem poosebljajo prebivalci tega otoka. Na naše presenečenje, boste lahko na otoku uživali v eni boljših kuhinj na svetu in jedeh, ki bi jih v restavracijah na Zahodu drago plačali. Zanzibarska kuhinja temelji na svežih ribah in nasploh vsemu, kar je možno uloviti v morju.  Jastogi in rarogi so vrh kulinarične izkušnje.  

Kljub temu, da ima Zanzibar toplo tropsko klimo, sta v letu dve deževni obdobji, ki se jima velja izogniti. Predvsem tistemu spomladanskemu, ko veliko hotelov zapre svoja vrata. Načrtovanje počitnic na Zanzibarju odsvetujemo v obdobju od marca do konca maja in v novembru. V ostalih mesecih boste deležni veliko sonca in dokaj stabilnega vremena.  

Zanzibar je odlično povezan z letalskimi linijami. Tja lahko poletite z bližnjih letališč z renomiranimi letalskimi družbami. Za vstop v državo potrebujete veljaven potni list (najmanj 6 mesecev ob izstopu iz države). Obvezna je viza (OA), ki stane 50 USD in se kupi na letališču Zanzibar ob prihodu. Tanzanijci so nedavno omogočili tudi možnost online vize, a je po poročanju postopek precej kompliciran oziroma neprijazen uporabniku. 

Sedaj pa k bistvu, plažam. Te so verjetno glavni razlog za obisk tega rajskega otoka. Priporočamo vam, da počitnice razdelite na vsaj dva dela, saj se plaže izjemno razlikujejo med seboj. Najboljša kombinacija je en teden bivanja na območju Jambiani/Paje, en teden na območju Nungwi/Kendwa.  

JAMBIANI & PAJE BEACH

Foto: Zadnja mesta

Neskončno dolgi beli plaži z visokomi palmami na jugovzhodu otoka sta izjemno priljubljeni med dopustniki, saj zagotavljata miren oddih, hkrati pa boste lahko spoznali lokalno prebivalstvo in njihov vsakdanjik. Jambiani & Paje sta pravzaprav razvlečeni vasi, ki tečeta v ozadju obeh plaž (priporočamo sprehod). Na Zanzibarju je obalni pas v javno dobro, kar pomeni, da imajo dostop do plaže vsi, velik del dneva lokalnega prebivalstva pa se odvija prav tam. Tam boste lahko opazovali razposajene otroke, ki se igrajo ali vračajo iz šole, moške, ki skrbijo za morski ulov ali ženske, ki vestno urejajo vrtičke z morsko travo, ki je eden najbolj znanih izvoznih artiklov, namenjen predvsem kozmetični industriji. Plaži Jambiani & Paje sta znani po izrazitem plimovanju, a nikoli ob istih urah dneva. Tako je mogoče videti plaži v vseh svoji raznolikosti in lepoti, saj v niti enem trenutku dneva morje ni enako obarvano. Je pravi  roller coaster modrih in zelenih odtenkov. Na obeh plažah je kopica resortov vseh cenovnih razredov in za vsak okus, ki nudijo zasebnost. Če vas moti plimovanje, izberite hotel z bazenom, a nikakor naj vas plimovanje ne odvrne od vsaj nekaj dni, preživetih na tej plaži. 

Otok Zanzibar smo obiskali, zato vam nudimo informacije iz prve roke. Uredimo ponudbo na ključ, ki vključuje povratni letalski prevoz, namestitev, transferje ... Po želji lahko uredimo samo segmente vaših počitnic, recimo hotel. Večinoma nudimo boljše cene kot spletni rezervacijski portali.  Za počitnice na Zanzibarju izpolnite spletni obrazec za povpraševanje

NUNGWI BEACH

Foto: Zadnja mesta

Podaljšek Kendwa Beach in najbolj živahno turistično območje na Zanzibarju, ki za lepoto nič ne zaostaja za Kendwa Beach. Morda je celo lepša. Zaslepujoča bela, kot moka, mivka in fantastične barve morja. Plimovanje ni tako izrazito kot na vzhodni obali, a je vseeno močno prisotno. Je le bolj cenovno dostopna, saj nudi namestitve za vsaj žep. Za budget popotnike in tiste bolj zahtevne. Posebnost plaže je, da je zelo živahna in da se tam zmeraj nekaj dogaja. Na plaži lahko poležavate na najetih ležalnikih in senčnikih, vmes si privoščite sveže tropsko sadje ali osvežilno pijačo... Če si želite razvajanja, bodo za vas poskrbele odlične maserke. Zvečer ima plaža še prav poseben čar, saj ponudniki gostinskih storitev odprejo romantično osvetljene restavracije na pesku pod zvezdnatim nebom. Na plaži boste dobili vse, kar potrebujete, saj so na voljo manjši marketi, stojnice s spominki ...  Na zahodni strani plaže boste lahko doživeli najlepše sončne zahode v življenju. 

KENDWA BEACH

Foto: Zadnja mesta

Mlajša sestra Nungwi Beach je mnenju po mnogih najlepša plaža na otoku in nima izrazitega plimovanja. Plavanje in čofotanje v toplem morju je mogoče čez ves dan, sončni zahodi pa so legendarni. V morju pa boste našli na stotine barvitih morskih zvezd. Je podaljšek Nungwi Beach. Če ljubite bosonoge spehode po belem pesku, se lahko odpravite na sprehod do Nungwi Beach. Kendwa  Beach je precej bolj umirjeno območje od  Nungwi Beach, a vseenu nudi dovolj barov in restavracij. Na Kendwa Beach boste našli najboljše (in najdražje) resorte na Zanzibarju. Nekaj se najde tudi za bolj plitke žepe, a so rezervacije zaradi velikega povpraševanja nujne veliko časa vnaprej. 

MATENWE, PWANI, KIWENGWA & PONGWE

Plaže, locirane na severovzhodu otoka. So malo obljudene in precej podobne Jambiani in Paje Beach. Na voljo je kar nekaj manjših in večjih resortov različnih kategorij, eden luksuzni je v lasti Slovenke in njenega italijanskega moža. Prisotno je močno plimovanje.  

STONE TOWN

Foto: Zadnja mesta

Če se boste odločili obiskati Zanzibar, nikakor ne smete izpustiti glavnega mesta Stone Town. Odsvetujemo dnevne izlete iz resortov, temveč svetujemo, da si v mestu rezervirate prenočišče in se prepustite raziskovanju tega prečudovitega mesta polnega pestre zgodovine na lastno pest. Mesto, ki je uvrščeno na seznam UNESCO, je prepleteno z ozkimi uličicami z večnadstropnimi kamnitimi stavbami, ki sooblikujejo stari del mesta. Stone Town je tudi rojstno mesto Freddieja Mercuryja. Njegova rojstna hiša je danes precej oblegan muzej. Must see je tudi muzej afriškega suženjstva in krutosti trgovcev. Stone Town je bil ne tako dolgo nazaj vzhodnoafriška prestolnica za trgovino s sužnji.  

 

Otok Zanzibar smo obiskali, zato vam nudimo informacije iz prve roke. Uredimo ponudbo na ključ, ki vključuje povratni letalski prevoz, namestitev, transferje ... Po želji lahko uredimo samo segmente vaših počitnic, recimo hotel. Večinoma nudimo boljše cene kot spletni rezervacijski portali.  Za počitnice na Zanzibarju izpolnite spletni obrazec za povpraševanje

 

SSL
varna povezava
Varno plačilo
16 let izkušenj z organizacijo in prodajo celovitih turističnih storitev.
Vredni zaupanja

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se