02 250 00 49 Z veseljem svetujemo in pomagamo:
PON - ČET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 16.30
PET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 15.00

Zakintos je ena najbolj priljubljenih destinacij v Grčiji. Od konca maja do konca septembra vam vsako sezono ponujamo paketno ponudbo počitnic 'all in' z direktnimi čarterskimi leti iz Ljubljane, ki vključuje povratni let, izbrani hotel z izbrano storitvijo (najem, nočitev z zajtrkom, polpenzion in all inclusive), lokalni transfer in oddano prtljago. Glede na lastne preference in pričakovanja izberite takšno, ki ustreza vašemu življenskemu stilu (in globini žepa) in hop na letalo! 

Za potovanje v Grčijo ne potrebujete potnega lista, temveč zadostuje veljavna osebna izkaznica.    

Zakintos, otok v Jonskem morju, je dom svetovno znane plaže z razglednic, Navagio (Shipwreck).Plaža Navagio je zraven tipičnih grških razglednic (snežno bele vasice, kupole pravoslavnih cerkva ....), postala simbol Grčije. Slavijo jo vsi. Turistični vodniki in obiskovalci otoka. A to še ni vse! Pokrajina je dih jemajoča, otok pa posut s čudovitimi čarobnimi belimi plažami in turkizno vodo, kjer med drobnim belim peskom domujejo ogrožene želve carerrta-caretta. Če se boste odločili za raziskovanje otoka (najboljša izbira je najem avtomobila), boste odkrili slikovite vasice na gričih in tradicionalne pravoslavne samostane. Otok slovi tudi po tudi norem nočnem življenju. A brez skrbi. Če si želite mirne počitnice, ni problema! .) 

MESTO ZAKINTOS

Po raziskovanju smaragdnih zalivov na otoku ali po poležavanju na plaži si oddahnite in obiščite mesto Zakintos, glavno mesto otoka. Mesto Zakintos krasita eleganten beneški in neoklasični slog. Mesto je bilo nekoč pod močnim vplivom Benečanov, imenovali pa so ga tudi "Fiore di Levante" (vzhodna roža). Za ponuditi ima veliko skritih draguljev! Trg svetega Marka, beneški grad, trg Solomos in post-bizantinski muzej Zante .... to je le nekaj mestnih atrakcij, ki so vredne ogleda. Je glavno mesto in glavno pristanišče otoka. Zelo lepo mesto za večerni sprehod po ozkih uličicah in rivi.

LAGANAS

Je verjetno najbolj turistično oblegano mesto na otoku, sploh za mlade, željne zabave. Hkrati nudi veliko opcij za izlete in vodne športe. Na glavni ulici se nahaja več kot 50 klubov, ki skrbijo za zabavo do zgodnjih jutranjih ur. Če ste 'party animal', bo Laganas prava izbira! 

Seveda Laganas ni le nočno življenje, temveč se lahko pohvali s 5 km dolgo peščeno plažo, eno najlepših na otoku. Tam boste našli veliko beach barov in tavern s tradicionalno grško hrano. Na plaži ni veliko vodnih aktivnosti, saj je vse podrejeno želvam velikankam careta careta, ki na tem delu otoka gnezdijo in so posebna atrakcija.  

Nedaleč od Laganasa se nahajajo odlične plaže: Kalamaki,  Agios Sostis in Kanonia. 

TSILIVI

Nahaja se v bližini mesta Zakintos. Zahvaljujoč turistični infrastrukturi, se je hitro razvil v privlačno turistično točko na otoku. V Tsiliviju boste našli namestitev za vsak žep. Od luksuznih high-end resortov do budget hostlov, apartmajev, studiev .... Dolgčas vam ne bo. V Tsiliviju se boste lahko okrepčali in odžejali v množici barov  barov, restavracij, tavern... in, seveda, nakupovali. Zlata peščena plaža je dolga in nudi kopico aktivnosti, predvsem vodnih športov. Na plaži boste našli veliko barvov in tavern, kjer boste lahko uživali do poznih nočnih ur. Če se vam zahoče, seveda.  

ARGASSI

Leži 4 km južno od mesta Zakintos. Zaradi neposredne bližine mesta Zakintos, je Argassi doživel izjemen turistični razvoj. Je prijetno in zelo priljubljeno turistično območje z veliko hoteli, bari, tavernami, trgovinami ... V Argassiju je en kilometer dolga peščena plaža, kjer se lahko obiskovalci preizkusijo v vodnih športih. V okolici se nahajajo čudovite cerkve, lahko pa si ogledate  akvadukt Vryssakia. 

TOP PLAŽE 

Navagio (Shipwreck)

Lokacija: Na severozahodni strani otoka. 

Opis: Turkizna voda, bel droben pesek in obdana s spektakularnimi pečinami. Dostopna je po vodi. Je prava turistična  atrakcija, zato pričakujte gnečo. 

 

Gerakas beach

Lokacija: 18 km južno od mesta Zakintos

Opis: Mnogi menijo, da je to ena najlepših plaž na Zakintosu. Dolga peščena plaža s kristalno čisto vodo. Plaža je delno organizirana in prijazna družinam.  

 

Kalamaki beach

Lokacija: 6 km južno od mesta Zakintos

Opis: Plaža, ki je najbližje na otoku in leži v turistično enem najbolj razvitih predelov. Zelo priljubljena lokacija z veliko turističnimi namestitvami. Organizirana plaža, peščena, prijazna družinam. 

 

Agios Nikolaos beach

Lokacija: 32 km severno od mesta Zakintos

Opis: Zelo priljubljena plaža z veliko turističnimi namestitvami. Večinoma je zelo oblegana zaradi raznih vodnih športnih aktivnosti in potapljanja. Organizirana plaža, peščena, prijazna družinam. 

 

Porto Zoro beach

Lokacija: 17 km jugovzhodno od mesta Zakintos

Opis: Dolga peščena plaža leži med naseljema Argassi In Vassilikos. Zaradi odlične lege in lepote, je v sezoni zelo oblegana. Plaža je delno organizirana in prijazna družinam. 

 

Spanzia beach

Lokacija: 16 km južno od mesta Zakintos

Opis: Spanzia je prelepa plaža na območju Vassilikosa. Je delno prodnata, delno peščena. Organizirana plaža in prijazna družinam. 

 

Banana beach

Lokacija: 14 km jugovzhodno od mesta Zakintos. 

Opis: Ta dolga in peščena plaža velja za eno najlepših na Zakintosu. Organizirana plaža, prijazna družinam, nudi vodne športe. 

 

Porto Vromi beach

Lokacija: 37 km severozahodno od mesta Zakintos

Opis: Porto Vromi je odročna in mala prodnata plaža obdana z zelenjem in skalnato pokrajino. Ni ogranizirana. 

 

Limni Keriou beach

Lokacija: 21 km jugozahodno od mesta Zakintos

Opis: kljub temu, da je južna stran otoka razvita, je v okolici te plaže turistično življenje v razvoju, zato ima še zmeraj tradicionalni značaj. Plaža je peščena, obdana z zelenjem. Prijazna družinam.

 

Tsilivi beach

Lokacija: 8 km severozahodno od mesta Zakintos

Opis: Zelo priljubljena peščena plaža blizu mesta Zakintos, kjer ne manjka zabave. Plaža je organizirana (ležalniki in senčniki), nudi vodne športe, primerna za družine.   

 

Laganas beach

Lokacija: 9 km južno od mesta Zakintos

Opis: Laganas je nabolj oblegana plaža na otoku. Na srečo je plaža zelo dolga, da se lahko spoprime z navalom turistov. Plaža nudi vodne športe, veliko zabave, bare ... Primerna za družine. 

 

Agios Sostis beach

Lokacija: 11 km jugovzhodno od mesta Zakintos

Opis: Mala peščena plaža leži med Laganasom in Porto Kouklo. Je organizirana, nudi zabavo. 

 

Alykanas beach

Lokacija: 16 km severozahodno od mesta Zakintos

Opis: Alykanas je turistično zelo oblegano območje s peščeno plažo in čisto vodo. Plaža je organizirana, nudi vodne športe in je družinam prijazna.  

 

Alykes beach

Lokacija: 18 km severozahodno od mesta Zakintos

Opis: Alykes je poleti zelo popularna dolga in peščena plaža. Na plaži je veliko vodnih aktivnosti, je organizirana in družinam prijazna. 

 

Amboula beach 

Lokacija: 10 km severovzhodno od mesta Zakintos

Opis: Odročna mala peščena plaža s spokojnim vzdušjem in prijazna družinam. Neorganizirana. 

 

Argassi beach

Lokacija: 5 km južno od mesta Zakintos

Opis: Argassi je zelo priljubljeno in oblegano turistično središče blizu mesta Zakintos. Peščena plaža je odlično organizirana (ležalniki in senčniki) in nudi vodne športe. Družinam prijazna. 

 

Dafni beach

Lokacija: 15 km južno od mesta Zakintos

Opis: Kljub temu, da jug Zakintosa velja za najbolj oblegan del otoka, je Dafni plaža precej izolirana in osamljena zaradi slabše prevozne ceste. Plaža je delno organizirana, peščena, družinam prijazna. 

 

Drosia beach

Lokacija: 12 km severozahodno od mesta Zakintos

Opis: Mala in peščena plaža je precej manj oblegana od ostalih plaž na otoku, a še zmeraj polna turistov. Organizirana in družinam prijazna. 

 

Koukla beach

Lokacija: 13 km jugozahodno od mesta Zakintos

Opis: Organizirana peščena plaža blizu Laganasa in Limnu Keriou. Obdana je z bujnim zelenjem. Družinam prijazna.

 

Ksigia beach

Lokacija: 20 km severno od mesta Zakintos

Opis: Ozka, prodnata in izolirana plaža blizu naselja Alykes. Obdana je bujnim zelenjem in velikimi slikovitimi skalami. Neorganizirana. 

 

Makris Gialos beach

Lokacija: 28 km severovzhodno od mesta Zakintos

Opis: Našli jo boste po poti v Agios Nikolkaos. Mala, ne preveč oblegana peščena plaža s kristalno vodo. Delno organizirana in družinam prijazna. 

 

Marathia beach

Lokacija: 25 km jugozahodno od mesta Zakintos

Opis: Marathia je osamljena prodnata plaža, daleč vstran od najbolj priljubljenih in obleganih plaž na otoku. Idealna, da uživate v mirnem in sproščenem ozračju. Neogranizirana. 

 

Plaka beach

Lokacija: 15 km jugozahodno od mesta Zakintos

Opis: Mala peščena plaža v bližini vasice Vassilikos s plitvo kristalno čisto vodo. Delno organizirana, družini prijazna. 

 

Planos beach

Lokacija: 8 km severozahodno od mesta Zakintos

Peščena plaža Planos je ena izmed najbolj priljubljenih na otoku. Je podaljšek ljubkega, a obleganega turističnega predela Tsilivi. Organizirana, družinam prijazna, nudi vodne športe. 

 

Porto Kaminia beach

Lokacija: 12 km južno od mesta Zakintos

Opis: Mala peščena plaža med turističnima območjema Vassilikos in Argassi. Je organizirana, a poleti zelo oblegana. Družinam prijazna.

 

Porto Roma beach  

Lokacija: 16 km jugovzhodno od mesta Zakintos

Opis: Slikovita peščena plaža s kristalno čisto vodo ter obdana z veliko zelenja. Delno organizirana, družinam prijazna. 

 

Stenitis beach

Lokacija: 35 km jugozahodno od mesta Zakintos

Port Stenitis je  ljubek fjord s kristalno čisto turkizno barvo, obkrožen z  jamami. Je neorganiziran prodnat predel, kjer se lahko prepustite brezkrbnemu uživanju. 

 

 

SSL
varna povezava
Varno plačilo
16 let izkušenj z organizacijo in prodajo celovitih turističnih storitev.
Vredni zaupanja

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se