02 250 00 49 Z veseljem svetujemo in pomagamo:
PON - ČET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 16.30
PET 9.00 - 13.00 in 14.00 - 15.00

Naredi selfie Če se boš sprehajal/a po berlinskih ulicah, boš sem in tja zagotovo naletela na “photoautomat”. Ne obotavljaj se, vstavi kovanec v režo in posnami smešne selfieje s prijatelji, starši, otroci ali boljšo polovico ter si napravi nepozaben berlinski spominek.

Obišči Museumsinsel - muzejski oto

Kjer ulica Unter den Linden prekorači reko Spree, leži t. i. Muzejski otok, kjer se nahaja pet najpomembnejših berlinskih muzejev. Najzanimivejša sta Neues Museum in Pergamon museum, ki gostita izjemno arheološko zbirko, vključno s kipom egipčanske kraljice Nefertiti, pergamonskim oltarjem in babilonskimi Ištarinimi vrati. 

Doživi DDR nostalgijo

Z obiskom muzeja DDR (Nemške demokratične republike), ki ga najdeš, če se z Museumsinsla podaš na vzhodni breg, se podaš nazaj v čas komunizma. Oglej si stare trabante, fotografije in predmete iz tistih časov ter kot tajni agent prisluškuj ljudem v ozvočenem stanovanju.

Obišči živahni Mauerpark 

Meuerpark, po naše park zidu, leži na vzhodnem bregu reke Spree, kjer je nekoč stal zloglasni berlinski zid in t. i. cona smrti. Tam se sedaj nahaja zelen park, primeren za oddih, vsako nedeljo pa lahko obiščeš živahen bolšji sejem, ki ponuja vsakovrstne zanimivosti.

Razišči zgodovino berlinskih Judov

Začni pri Novi sinagogi, ki se nahaja nedaleč od Muzeja DDR, nato pa se s podzemno železnico odpelji do Checkpoint Charlie in se sprehodi do Judovskega muzeja. Muzej slovi po nenavadni arhitekturi, v njem pa spoznaš več kot tisočletno zgodovino judov na nemških tleh. Za konec se sprehodi še skozi spomenik holokavstu, ki se nahaja zraven Brandenburških vrat.

Privošči si curry wurst

Slovensko ulično hrano dominirata burek in kebab, Berlinčani pa ne morejo brez svojega curry wursta. Narezana klobasica z omako iz curryja je v svetu znana vsaj toliko kot nemški avtomobili, vegetarijanci pa si lahko privoščite slasten falafel.

Razišči berlinsko umetniško sceno

Berlin že od nekdaj slovi kot zbirališče umetnikov, kulturnikov in intelektualcev, ta sloves pa s popularnostjo hipsterske subkulture ne pojenja. Berlin je poln galerij, lokalčkov in skvotov. Po umetniški sceni slovita predvsem okrožji Kreuzberg in Friedrichain v samem središču mesta, kjer mrgoli galerij, kavarnic, skvotov, grafitov in uličnih umetnikov. Za moderne slikarske užitke pa obišči galeriji Kulturforum in Neue Nationalgalerie.

Sprehodi se po berlinskem zidu

Berlinski zid, simbol hladne vojne, so večinoma porušili, nekaj pa ga še kljub temu stoji. Obišči nekdanji mejni prehod Checkpoint Charlie, kjer se lahko poučiš o njegovi zgodovini, nato pa se podaj na jug po vzhodnem bregu reke Spree, kjer se nahaja Eas Side Gallery - ohranjen del zidu, namenjen grafitom in umetnosti.

do 24
Obrokov
Varno plačilo
10 let izkušenj z organizacijo in prodajo celovitih turističnih storitev.
Vredni zaupanja

Spletno mesto uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo vsebine. Več o piškotkih.

Strinjam se